середа, 9 жовтня 2024 р.

Про проведення заняття в рамках роботи мобільної групи "Психологічна допомога"

           08 жовтня 2024 року методистами навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи в рамках роботи мобільної групи «Психологічна допомога» організовано офлайн-заняття для працівників психологічної служби.

Заняття проведено соціальним педагогом Тернопільського навчально-реабілітаційного центру Тернопільської обласної ради Зіною Мокрицькою з використанням технік арт-терапії у наданні психологічної допомоги учасникам освітнього процесу під час війни.

Застосовуючи методи та прийоми арт-терапії в освітньому процесі, фахівець може не тільки покращити атмосферу занять, значно пожвавити процес навчання, знайти нові підходи до роботи, а й вберегти себе від професійного вигорання.

Арт-терапія допомагає зняти психічну напругу і стрес, подолати тривожність і страхи, агресію та імпульсивність, а також гармонізувати внутрішній стан людини в різних вікових періодах.

У час, коли проблема збереження здоров'я дитини є першочерговою, тому застосування арт-терапії є актуальним. Це допомагає звільнити від емоційної напруги, формувати творчу, гармонійну і здорову особистість, що є актуальним у концепції сучасної освіти.

Під час заняття використано ізотерапію, музикотерапію в якості терапевтичного чинника для стабілізації емоційного стану та поповнення ресурсів.

Під час заняття учасники оволоділи практичним навиками технік арт-терапії з надання психологічної допомоги учасникам освітнього процесу під час війни .

Учасники активно працювали та обмінювались своїм досвідом, а також відзначили актуальність і корисність заходу. Дякуємо за участь!